KLS for el-installatører
Tlf.: +45 46 76 71 10 
 

KLS for El-installatører

Hvis du ønsker, at din virksomhed skal opnå eller bibeholde autorisation til at udføre autorisationskrævende arbejde, skal dit kvalitetsledelsessystem (KLS) godkendes af en kontrolinstans, og leve op til gældende lovgivning : Sikkerhedsstyrelsens bekendtgørelse nr. 629 af 2. juni 2017.

Om du ønsker godkendelse af dit KLS så du kan søge om autorisation, eller ønsker du at skifte kontrolinstans, så guider vi dig gerne igennem hele processen.

Ansøg elektronisk her!

Under et godkendelsesforløb, vil der fra kontrolinstansens side være fokus på:

 • At virksomhedens forretningsområde, er beskrevet i et kvalitetsledelsessystem (KLS), som lever op til den gældende lovgivning.
 • At virksomheden er i besiddelse af de nødvendige kompetencer i forhold til forretningsområdet.
 • At virksomheden bliver efterprøvet således, at der kan foretages en vurdering af, hvorvidt virksomheden kan leve op til systemet.

Det er som følge heraf et krav, at din virksomhed skal være tilmeldt en af Sikkerhedsstyrelsens godkendte kontrolinstans - som kunne være Cerfidan.

Få forhåndsgodkendt dit KLS, og søg om autorisation:

Ønsker du at få gennemført et godkendelsesforløb i din virksomhed af Cerfidan, og opnå autorisation? Her er hvad du så skal gøre:

 • Have udarbejdet et kvalitetsledelsessystem (KLS) der lever op til gældende lovgivning.
 • Implementere systemet i din virksomhed.
 • Oprette ansøgning om godkendelse øverst på denne side, og sammen med den underskrevne ansøgning fremsende en kopi af dit kvalitetsledelsessystem (KLS) samt dokumentation for, at de krævede kompetencer er til stede i virksomheden (eksempelvis bevis for bestået autorisationsprøve). Vi foretager en forhåndsgodkendelse af systemet for at sikre, at det lever op til de stillede krav og fremsender på denne baggrund en rapport til dig, sammen med dokumentation, som skal indsendes til Sikkerhedsstyrelsen.
 • Søge Sikkerhedsstyrelsen om virksomhedsautorisation og godkendelse, som faglig ansvarlig. Det sker via erhvervsportalen Virk.dk eller kvikskranken.
 • Når virksomheden har modtaget autorisationsnummer og er kommet godt i gang med at arbejde, vil vi efter aftale komme på efterprøvning hos dig, typisk efter 6-8 måneder.
  Her efterprøver vi, om du har indført de rutiner, der er beskrevet i dit KLS, og at du lever op til de gældende krav.
 • Kan dit KLS godkendes, sender vi indberetning til Sikkerhedsstyrelsen. Du vil modtage et godkendelsesbevis og godkendelsesmærker, som kan anvendes til markedsføring af din godkendte virksomhed.
 • Systemet bliver herefter løbende godkendt af os hvert 2. år.
 

Ønsker du, at Cerfidan fremover skal efterprøve din eksisterende autorisation?

Så skal du:

 • Oprette ansøgning om godkendelse hos os, og sammen med den underskrevne ansøgning, indsende en kopi af dit kvalitetsledelsessystem. 
 • Efter nærmere aftale efterprøver vi dit KLS, for at sikre du lever op til de gældende krav.
 • Kan dit KLS godkendes, sender vi indberetning til Sikkerhedsstyrelsen.
  Du vil modtage et godkendelsesbevis og godkendelsesmærker, som kan anvendes til markedsføring af din godkendte virksomhed.
 • Systemet bliver herefter løbende godkendt af os hvert 2. år.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

 

Priser for godkendelse af KLS indenfor EL

Cerfidans priser på godkendelse af KLS indeholder følgende faser i godkendelsesforløbet: aftaleindgåelse, registrering, kontrol i virksomheden, dokumenter til Sikkerhedsstyrelsen samt efterprøvningsrapport. Større virksomheder samt virksomheder af speciel karakter (herunder virksomheder med specielle geografiske forhold og særlige forretningsområder) skal kontakte os for særskilt tilbud.

For nystartede virksomheder, som søger om autorisation, er prisen 950,- excl. moms til dækning af forhåndsgodkendelse samt 2.400,-*/2.900,-* excl. moms til dækning af grund-registrering, systemgennemgang og skriftlig dokumentation til Sikkerhedsstyrelsen.

Større virksomheder, samt virksomheder af speciel karakter (herunder virksomheder med specielle geografiske forhold og særlige forretningsområder) skal kontakte Cerfidan for særskilt tilbud.

 

Virksomhedstype

Årlig abonnement for ordinær efterprøvning,
herunder første efterprøvning efter forhåndsgodkendelse

Tillæg for forretningsadresse ud over den første  
Enkeltmandssystem, bibeskæftigelse med CVR 1.900* ikke aktuel  
Med ansatte 2.400* 1.600  

* Hertil kan komme tillæg for ekstra forretningsområde/forretningsadresse.

Tillæg til certificeringsbesøg når virksomheden er tilmeldt:

 • Første VE-område kr. 2.100,-
 • Yderligere VE-områder kr. 600,- pr. stk.

Det med småt

Ved forgæves kørsel til aftale opkræves kr. 995,- , samt betaling for kørsel.

Ved aflysning indenfor 8 dage før aftale, faktureres et aflysningsgebyr på kr. 995,-

Behandling af afvigelser og verifikation af korrigerende handlinger afregnes efter forbrugt tid, pr. time 995,- . Kørsel afregnes til 5,75 pr. kilometer, dog maksimalt kr. 900,- .

Priserne er opdateret pr. 3. januar 2017 og er i danske kroner og excl. moms. Priserne gælder i Danmark, excl. Grønland og Færøerne samt ikke brofaste øer. Kontakt os venligst for priser på øer.

Cerfidan betalingsbetingelser er netto kontant 14 dage. Ved for sen betaling beregnes 1,5% morarente pr. måned samt rykkergebyr på kr. 100,- .

Priser reguleres årligt med prisindekset, dog minimum 2%.


Bliv certificeret | Ansøg her. | Send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Har du spørgsmål eller har behov for hjælp med certificeringsprocessen, er du velkommen til at kontakte os.
© Cerfidan - EAFIS Kursus - Lovpligtigt L-AUS Kursus tilbydes – Cerfidans kvalitetspolitik

Kontakt os

Lad os vide dit telefonnummer.
Lad os vide din besked.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev